Zutaten:
4 ganze Eier
380g Zucker
250 mal Öl
380g Zucchini fein gerieben
380g Mehl
50g Nüsse
2 El Lebkuchengewürz
1 Kl Natron
Marillenmarmelade
Schokoglasur (180g Schlagobers, 1 Blatt Gelantine, 180g Schokolade)
ZUBEREITUNG:
Die ganzen Eier mit Zucker schaumig schlagen (höchste Stufe ca. 10 min)
Öl langsam einlaufen lassen.
Zucchini mit einer Prise Salz unter die Eimasse heben.
Mehl, Nüsse, Natron, Lebkuchengewürz vorsichtig unterheben.
Masse auf ein Backblech geben und bei 170°C Ober/Unterhitze ca. 30- 40min backen.
Kurz auskühlen lassen mit Marillenmarmelade bestreichen und mit Schokoglasur überziehen.
Kühl stellen und wenn die Glasur angezogen hat genießen 😋😁.
Ingredients
1 cup sugar
½ cup light corn syrup
¼ cup water
½ tsp extract of your choice (vanilla, mint, cinnamon, coconut, etc)
1 tsp Food coloring (optional)
1 tsp Lollipop molds and sticks
Directions
1Prepare your lollipop molds by spraying them lightly with nonstick cooking spray. Wipe out the inside with a paper towel, so that only the thinnest layer of oil remains. Insert the lollipop sticks into the molds.
2Combine the sugar, corn syrup, and water in a medium saucepan over medium-high heat. Stir until the sugar dissolves, then brush down the sides of the pan with a wet pastry brush. Once boiling, insert a candy thermometer.
3Allow to boil, without stirring, until candy reaches 295 degrees Fahrenheit (146 C).
4Once the candy reaches 295 F, remove it from heat. Allow it to sit until it stops bubbling completely. Stir in the extract of your choice, and, if desired, food coloring.
5Spoon the candy into the mold cavities, making sure to cover the back of the stick.
6Allow to cool completely and remove once hardened.
7Store Lollipops individually wrapped, in an airtight container at room temperature, for up to a month.